čtvrtek 28. března 2013

RE ~ Hunger Games: Vražedná pomsta

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Autor: Suzanne Collins
Díl: 2
Vydání: Fragment, 2010
Počet stran: 335
Zakoupit můžete zde.



Anotace
Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje!
Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

~~~~~~~~~~~~~~~

První díl trilogie Hunger games končí tím, jak se vrací Peeta a Katniss do dvanáctého kraje. Druhý díl začíná, když už před svítání sedí Katniss v lese. Lov v lesích kolem Dvanáctého kraje, kterým trávila Katniss společně s Hurikánem, jejím přítelem a zároveň bratrancem za kterého se musí vydávat kvůli televizi a Kapitolu, je porušením nejméně desítky zákonů a hrozí za něj trest smrti.


Mrznou jí končetiny ale jí se nechce vstát a jít do Vesnice vítězů. Tam, kde budou odpoledne reportéři, televizní štáby a dokonce i Cetkie Trinketová. Nesmí chybět ani Katnissin přípravný tým a vizážista Cinna. Společně budou připravovat Katniss na Turné vítězů, kterého se musí s Peetou, jakožto vítězové Hladových her, účastnit. Projedou každý kraj Panemu od Jedenáctého až po První a nakonec budou oslavy ve Dvanáctém kraji. Budou čelit tvářím rodin, jejichž děti zemřeli v aréně.

Další důležitou částí je vznikající povstání. Znakem povstání je reprodrozd. Toto povstání krajů proti Kapitolu bude hrát roli také v příchozích Hladových hrách. Tentokrát půjde o třetí Čtvrtohry. Ty se pořádají každé čtvrtstoletí jako slavnostnější verze her na připomínku obětí vzpoury krajů. Před každými Čtvrtohrami proběhne losování obálek z truhličky samotným prezidentem Snowem. V obálkách jsou různé "zadání" do příchozích her. V prvních Čtvrtohrách museli lidé z každého kraje sami zvolit splátce, v druhých Čtvrtohrách šlo na smrt jednou tolik splátců a třetí ročník Čtvrtohet také nebude veselý. Zbytek knihy už se točí kolem Hladových her.
Poznáme další hrdiny Hladových her, jako např. Finnick, Mags, Johanna, Diod nebo Dratkie. Hlavní hrdinové se opět budou muset vypořádat s řadou problémů a postavit se Kapitolu čelem. Pomůžou jim v tom již zmíněné postavy ale také Haymitch. 

Celkově to bylo pěkné navázání a pokračování prvního dílu.Opět se mi knížka četla velmi dobře.  Konec knížky byl pro mě nečekaný. Vlastně to byl pravý opak toho, co jsem čekala. Stoprocentně se těším na další pokračování i kvůli konci. Zase všechno skončilo v nejnapínavější čísti. Také Katniss potkala dvě ženy a později se o nich už nepsalo, tak snad je potká zase v příští knize trilogie. Zatím mohu doporučit jen dvě knihy, ale věřím že ta třetí nebude o nic horší.

10 z 10 bodů
Zdroj
Obrázky - vlastní fotografie



4 komentáře:

  1. Druhý díl HG je skvělý- pro mě byl dokonce lepší než první! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasný druhý díl, už se moc těším na film :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej... Budu stát před kinem dvě hodiny před promýtáním filmu=DD

      Vymazat

Děkuji za komentář =)