úterý 2. dubna 2013

RE ~ Tajemství dobrého spánku

Děkuji nakladatelství Martinus.cz za poskytnutí recenzního výtisku.

            Maryann Karinchová
Vydání: Jota,2013
Počet stran: 200
Zakoupit můžete zde.



Anotace
Víte, že spánkem strávíme třetinu života? Bez kvalitního spánku se cítíme unavení, v práci se nám klíží oči, a proto pijeme tolik kávy, až se celí třeseme. Miliony lidí trpí poruchami spánku a drtivá většina z nich není diagnostikována ani léčena. Mnohem horší ale je, že neznáme rizika spojená s poruchami spánku, včetně jeho nedostatku, a že si neuvědomujeme, že pomoc máme na dosah ruky. Nová kniha Tajemství dobrého spánku se složitým tématem spánku zabývá v překvapivě jednoduchých a lehce splnitelných krocích.

Dr. Kotler se s vámi podělí o tajemství klidného spánku a poradí vám také jak:
- překonat nespavost, spánkovou apnoe a chrápání
- doplnit spánkový deficit
- odehnat špatné sny
- si poradit s náměsíčníkem nebo nočním jedlíkem
- se zbavit skřípání zubů a mnoha dalších potíží.

Dr. Kotler rovněž představuje osvědčená řešení dalších běžných problémů se spaním, např. syndromu neklidných nohou nebo narkolepsie.

~~~~~~~~~~~~~~~

Vzhledem k tomu, že se nejedná o příběh, tak toto bude asi krátká recenze. Kniha by měla sloužit ke zlepšení spánku. V boji s chrápáním, skřípáním zubů a jinými "zlozvyky". Samozřejmě i s nespavostí. Sama s nespavostí problém nemám, jestli chrápu to nevím, ale zuby rozhodně neskřípu. Takže podle sebe nemůžu říct, zda rady v knize fungují. Podle přítele, který poslední dobou nemohl spát a knihu četl
, to funguje a stejně tak to pomohlo i taťkovi s chrápáním (chlapi...=D).
V knize je použito nemálo odborných slov, ale nemusíte se bát, jsou vzadu vysvětlené, takže budete text bez problému chápat. 
Nejprve se dozvíme o spánku a pak následuje 365 rad pro dobrý spánek. Rady jsou rozděleny do 11 kategorií, kde si vybere snad každý. Např. Rady pro ty, kteří spí málo; Rady pro ty, kteří nadměrně spí; Rady pro rodiče s dětmi; Rady pro ty, kteří chrápou apod. Nakonec je pár závěrečných rad, dva testy kdy vyhledat lékařskou pomoc a přehled několika prášků na spaní, včetně dávkování i časového rozmezí dávkování. Samotným závěrem celé knihy je Glosář, tedy takový "slovníček" kde se dozvíte, co znamenají ty různé odborné názvy. Myslím, že se kniha nečetla těžce a kdokoliv, kdo má nějaké problémy týkající se spánku by měl knihu alespoň zkusit.


6 z 10 bodů
Zdroj
Obrázek - google.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář =)