středa 10. dubna 2013

RE ~ Tajný kruh: Rozkol

Děkuji knihkupectví Martinus.cz za poskytnutí recenzního výtisku.

Autor: Aurey Clarková
Díl: 4
Vydání: COOBOO, 2012
Počet stran: 220
Zakoupit můžete na Martinus.cz 
nebo na COOBOO.




Anotace
Poprvé od té doby, co se Cassie Blakeová přistěhovala do New Salemu, se cítí normálně. Chodí s Adamem, svou spřízněnou duší, a má ve městě kamarády. Ale tajný klan čarodějek, do kterého patří, a moc, kterou díky němu nabyla, jí však normální život nedopřejí. Když Tajný kruh stihne tragédie, Cassie si uvědomí, že být výjimečná může být i prokletí.Na Tajný kruh útočí neznámý nepřítel – a příští obětí může být kdokoli. Všichni se snaží ochránit hlavně sami sebe, vytvářejí se spojenectví a nikdo neví, komu lze věřit. Bude Cassie schopná zachránit sebe i Tajný kruh…? Nebo ho její rozhodnutí navždy zničí?

Na motiv úspěšné trilogie Tajný kruh od L. J. Smith.

~~~~~~~~~~~~~~~

Dvanácti členný Tajný kruh. Kruh čarodějů a čarodějek, do kterého patří i Cassie, hlavní hrdinka knihy.Jak víme z Anotace, Cassie chodí s Adamem, jenž do jejich vztahu Kruh stále zasahuje. Adam upřednostňuje zájmy kruhu, což Cassie chápe, ale dojde jí to vždy až později. Adamovi jde vlastně jen o to, aby všichni přežili. Celá knížka je o tom, že po Tajném kruhu někdo jde. Všichni si myslí že jsou to lovci čarodějnic. Chvíli nesmí nikdo používat magii, protože by je mohli lovci snadno najít. Do okruhu podezřelých spadají všichni, kdo se do města právě přistěhovali.
 
*****

Žádný předchozí díl sem nečetla. Už je to delší dobu, co sem se dívala na seriál The Secret Circle a tak se trochu orientuji podle toho. I tak sem byla docela zmatená kdo je kdo, ale to sem si později srovnala. Co se přímé řeči týče, bylo někdy nejasné kdo co říkal. Emocionálně to se mnou nedělalo téměř nic. Možná sem se trochu pousmála nad scénkami Cassie a Adama v autě, ale jinak prostě nic. Ani pláč, ani smích. Vzhledem k tomu, že mám ráda knihy u kterých mi ukápne slza ať už smíchy nebo smutkem, tak jsem emocionální scény postrádala. Stále jsem čekala, až konečně přijde ta chvíle, kdy se začne něco pořádného dít. Na konci, když byli v tom domě se Scarlett, tak už tam nějaké to napětí (naštěstí) bylo. 
Celkově to je zajímavý příběh, jen je (nechci říct špatně) jinak napsaný. Chybí mi tam to pořádné napětí, které by se na spoustu situací hodilo. 

 6 z 10 bodů

Zdroj

Obrázek - deviantart.com


4 komentáře:

  1. Já jsem teda původní knihy četla a líbilo se mi to i jak to skončilo, proto mě hodně překvailo že se rozhodli o pokračování a to ještě úplně jinou autorkou. No a jak podle tvé recenze vidím tak se jim to až tak nevydařilo a popravdě moc se tomu nedivím. Ale pokud se mi kniha dostane do ruky určitě si ji přečtu abych si udělala svůj náhor, jen se už do toho tak nehrnu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U čtení sem se docela dost nudila... Taky to nechápu, co se do toho motá jiná autorka =D

      Vymazat
  2. Knihu jsem zatím nečetl, ale asi to nebude nic moc extra. Ale teď nova vysílá seriál Tajemství kruhu a zatím mě to baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seriál mě taky bavil;) Koukala jsem na něj s titulkami na internetu. Třeba by mě předchozí díly od Smith bavily, kdybych je četla =D

      Vymazat

Děkuji za komentář =)