pondělí 28. října 2013

RE ~ Letopisy Narnie, box


Rozhodla jsem se udělat hromadnou recenzi na všech 7 dílů Narnie, které obsahuje box. Na tak maličké a známé knihy toho není nic moc co psát, takže jeden nebo dva články budou stačit. Postupně budu přidávat části podle toho jak to budu číst.






K zakoupení:
 Letopisy Narnie: Čarodějův synovec
Díl: 1
Autor: C. S. Lewis
Počet stran: 208
Vydání: 2006, Fragment



Anotace
Je spousta dveří, ale pouze jedny vedou do jiného světa. Projděte s námi do země zázraků a kouzel - do Narnie!
Staňte se spolu s Digorym a jeho kamarádkou Polly svědky zrození pohádkové země! Seznamte se s bájným lvem Aslanem, který ji chrání, a poznejte zlou čarodějnici Jadis, která chce všechny ovládat.
Nenechte si ujít fantasy bestseller, který nadchl miliony čtenářů po celém světě.

~~~~~~~~~~

V prvním díle se společně s Polly a Dygorim poprvé podíváme do Narnie. A co to Narnie je? Skoro zbytečná otázka, protože to asi všichni vědí, ale kdyby přece jen někdo ne, tak vám to povím. Je to krásná země, vytvořen lvem Aslanem. Stvořil svět, pomocí melodií, které zpíval. V prvním díle, tedy v knize Čarodějův synovec, se Polly a Dygor dostanou do tohoto tajemného světa pomocí prstenů, který získají od Dygoryho strýce Andrewa, vědce nebo čaroděje, chcete-li. A i když se ne zrovna dobrovolně do jiných světů dostanou (ne jen do Narnie), nakonec jsou rádi, že tam byli. Skoro bych zapomněla na čarodějnici Jadis, která se do Narnie taky dostala jen náhodou. Pochází z úplně jin země než je ta naše nebo Narnie. Byla tam královnou, a proto, že se nemůže dostat zpátky, se dostala k moci i v Narnii.


*****

Knížka se čte velice pěkně a rychle. Je to přece jen kniha pro mladší čtenáře, ale i tak sem si ji ráda přečetla. Vrátila jsem se do dětských let. Narnie vlastně byla jednou z prvních knih, co jsem přečetla celé. Od nich se odrazilo celé moje čtení.Vždyť pohádky nejsou jen pro děti... A to ani nemluvím o Aslanovi, kterého jsem si zamilovala už jen při pohledu na knížku.

2 komentáře:

Děkuji za komentář =)