čtvrtek 28. března 2013

Re ~ Drakie


Autor: Sophie Jordan
Díl: 1
Vydání: 2012, CooBoo
Počet stran: 293
Zakoupit můžete zde.



Anotace
Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu. Jacindina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobit...


~~~~~~~~~~~~~~~

V knize jsem se seznámila s dalšími pro mě neznámými nadpřirozenými bytostmi. S drakii. Drakiové jsou na půl lidé, kteří se dokáží proměnit v draky. Každý z nich má nějakou vlastnost, např podvodní drakiové nebo ojedinělí drakiové, co chrlí oheň. Žijí ve své vesničce, která je ukryta v mlze, mezi horami.Do města vyráží jen někteří drakiové pro zásoby, které potřebují. Jsou tu ale také lovci drakiů. Ti netuší, že drakiové na sebe umějí vzít podobu člověka. Chytají je, aby prodávali jejich kůže za veliký honorář. A také jejich zázračnou krev. Modrou krev.
Matka Drakie se rozhodně, že společně s dcerami odcestuje z jejich kmene do lidksého světa. Drakiové v lidech zahynou, pokud nemají příznivé podmínky a alespoň občas se nepřevtělí. Přesně to chtěla Drakiina máma. Sama svoji drakie neprobouzela a Draiina sestra Tamra se ani nikdy nepřevtělila. Chtěli odcestovat, protože Drakie měla být alfa samicí, měla rodit drakie, protože jako jediná po dlouhá léta měla schopnost chrlit oheň. Také proto si ji alfa samec Cassian zvolil.
Drakie se alfa samicí stát nechce, ale nechce zabít svoji draki. Nemá na výběr, pokud nechce přijít o sestru Tamru a matku, musí se přestěhovat do lidského světa. Najdou malý zahradní domek u jedné starší paní, matka obě dívky přihlásí do školy, kde řeknou, že je učila matka. Jinak by potřebovali různé papíry ze staré školy, ale to nešlo. Z kmene utekli a nemohou se tam vrátit, aniž by byly potrestané.
Ve škole potká Drakie jednoho z lovců, kteří ji a její kamarádku chtěli na začátku chytit. Will ji měl na dosah, byli spolu v jeskyni, ale on ji neprozradil. Nemá tušení že je to ona. Vždyť přece neví že může být drakie člověkem.

10 z 10 bodů
Zdroje
Obrázky - google.com

8 komentářů:

  1. na drakii jsem zvědavá, už nějakou dobu si ji chci přečíst, ale ještě jsem se k ní nedostala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělá =) Já se od vánoc snažím probojovat k druhému dílu=)

      Vymazat
  2. Naprosto souhlasím, je to úžasná kniha.
    Konečně je to něco jiného než samí upíři, démoni, vlkodlaci ...
    Dvojku jsem bohužel ještě nečetla, a to už je i trojka :),
    tak to musím nějak dohnat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, je to skvělá kniha=) Ve dvojce mě dohání Jacindina nerozhodnost docela k šílenství =D

      Vymazat
  3. nádherná knížka, úplně sem se do ní zbláznila, těď sem začla číst druhý díl a super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si ji zamilovala jak jsem ji četla ;) Druhý díl nedočkavě čeká, až ho kooonečně dočtu=D

      Vymazat
  4. Tahle série mě hrozně zaujala, moc ráda bych si jí přečetla ale zatím jsem se k ní nedostala, snad brzy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drakiové jsou fajn =) Těším se na třetí díl, snad se mi brzo dostane do rukou =)

      Vymazat

Děkuji za komentář =)