pátek 29. března 2013

RE ~ Říše temnot: Prokleté sestry

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Autor: L. J. Smith
Díl: 2
Vydání: 2012, Fragment
Počet stran: 246
Zakoupit můžete zde.



Anotace
Tři sestry už nebaví život upírek a rozhodnou se pro útěk. Chtějí žít stejně jako jejich teta a živit se pouze zvířecí krví. Za porušení přísných zákonů je však čeká trest, který chce vykonat jejich bratr Ash. Ve chvíli, kdy se jedna ze sester zamiluje do obyčejného chlapce a Ash do obyčejné dívky, není pro nikoho cesty zpět. Říše temnot má svá pevně stanovená pravidla, a kdo je nedodrží, bude za to pykat. Proč musela zemřít teta upířích sourozenců? Mají šanci odhalit pravdu a zachránit si tak život?

Druhý díl tajemné série Říše temnot volně navazuje na titul:
Říše temnot – Tajemství upírů.

~~~~~~~~~~~~~~~

No, nevím co tam má být za spojitost s předchozím dílem. Snad jen to že je to také o upírech a lamiích a tak. Pak také spojitost s Říší temnot. Jinak je to o úplně jiných lidech, jiný příběh. Aspoň mě se to s ničím dalším nespojovalo.

Tři sestry, Jeřabina, Poštolka a Nefrit se rozhodnout utéct z Říše temnot za jejich tetou Opal na venkov. Teta Opal se živý krví zvířat.V Brair Creeku, kde má farmu paní Opal Burdocková, žije také Mary-Lynnette a její bratr Mark. Když vidí, že na Burdockově farmě se děje něco divného, rozhodnout se tam porozhlédnout. Tak poznají tři sestry. Později zjistí co jsou Nefrit, Poštolka a Jeřabina vůbec zač. Stane se z nich jedna rodina. Na to se začnou dít divné věci. Společně přemýšlí kdo může takové věci dělat? Někdo z Říše temnot? Nebo lovec upírů? V čemž se objeví Asch. Asch a jeho plán odvést sestry zpět domů, do Říše temnot. Pokud je do určité doby nedovede, může přijít o život on, jeho sestry, ale také všichni co o Říši temnot vědí. Jenže i Achovi brání něco v odjezdu. A co to je? Láska. Ke komu lásku cítí si už musíte přečíst. I to, jak se dál bude vyvíjet situace s podivnými věcmi co se v Brair Creeku dějí.

Jediný problém mi působila jména. Nejvíc asi Mary-Lynnette. Poštolka a Jeřabina jsou zase počeštěná na rozdíl od ostatních. Jinak sem se čtením problém neměla, snad jen to že mě zase omezovala škola. Dříve jsem doufala, že bude druhý díl navazovat na první. Teď by se mi zase líbilo, kdyby další díl navazoval na tento. Přijde mi že to je takové nedokončené.


8 z 10 bodů
Zdroj
Obrázky - google.com




4 komentáře:

  1. Tie mená boli otrasné 8D
    Táto časť sa mi však páčila viac ako 1. diel. Už sa teším, keď budú vydané ostatné. Táto séria sa mi prekvapivo páči. Trochu mi to pripomína Temné vízie, ale je to lepšie 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě štvalo že nepokračoval první díl, a teď si přeji aby bylo pokračování toto dílu=D Bavili mě asi obě knihy. Jména byla šílená... =D

      Vymazat
  2. Asi o trochu víc se mi líbil 1.díl ale tenhle byl taky dobrý. Ale ty jména, pokaždé jsem se nad nimi musela ušklíbnout.. :D Už jsem zvědavá jaký bude 3.díl. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedokážu se rozhodnou, který díl se mi líbil víc. Spíš jsem doufala že ten první bude druhým pokračovat, tak mě to trochu zklamalo ale jinak se mi líbili oba dva=) Další díl mám v plánu na příští měsíc, tak uvidíme =)

      Vymazat

Děkuji za komentář =)