středa 17. července 2013

Letní dumání 2 - Erotická kanonáda



Erotická kanonáda... A já

 Hm. Jak mám začít? Tak třeba tím, že erotických knih je na trhu snad čím dál víc. Nějakou dobu vládla dystopie a teď se ji snaží vytlačit erotika. Já jen doufám, že tohle nevyjde... Je fajn číst knihy, kde je nějaká ta romantika. Ale číst knihy, kde se ženská hlavní postava chová jako slečna z E55, jen proto, aby si udržela místo v práci?  Všichni přece vědí, že tací lidí jsou. Autoři si zřejmě řekli, proč o tom nenapsat. Je to přece taky součást tohoto světa. Tak ať píšou, jen by se mohli vyhnout těm drsným popiskům. Jasně, snad všichni mají rádi takové to nastínění erotiky, ale co je moc, to je moc.
 Vlastně o těchto knihách vím jen z vašich blogů, anotací a různých reklamních gifů. Vlastním knihu Jmenuji se X, která je zřejmě taky součástí tohoto dění. Nějak se k ní ale nemůžu dokopat. Chci to zkusit, ale nemyslím, že u tohoto žánru zůstanu.
 Dle mého názoru, by se mělo objevit něco nového, něco co by bylo populárnějšího. Něco, co by trochu vysunulo ty sexem nabyté knihy do ústraní. Je přece spousta zajímavějších témat ke čtení než tohle, nebo se mýlím? Nechci tím říct, že by erotické romány měli vyškrtat do posledního, jen by se neměli autoři zaměřovat pouze na tento právě "in" žánr. Ve větě zůstali i věrní fanoušci románů, fantasy, sci-fi... Na to by se němělo zapomínat.
 Pokud se ale rozhodnete číst erotický román, měli byste počítat s erotikou. Ne si pak v recenzi stěžovat, že v knize byl sex. proboha, kdo by to v erotickém románu čekal??? Když jste proti tomu, nečtěte to. Co je jednoduššího než knihu neotvírat, pokud předem vím, že mě bude sexem nabytá kniha urážet?

Nechci abyste si mysleli, že tohle tak nějak úplně zavrhuji. Nezkusila sem to, nevím jestli se mi to líbí. Ale vím, že když se do něčeho takového pustím, musím počítat s tou erotikou. Najde se určitě spousta lidí, které tyto knihy chytí a budou je milovat. Nemyslím si že budu patřit k nim, ale rozhodně za to nebudu nikoho odsuzovat.

Doufám, že jsem se do toho moc nezamotala, a že to alespoň trochu dává smysl.

2 komentáře:

  1. Naprosto s tebou souhlasím, ne všichni prostě na erotickou literaturu jsou, i já jsem ještě před časem nic podobného nečetla, ale kvůli rozhledu a kvůli dotazům čtenářů - i vlastní zvědavosti - jsem to zkusila. Ještě stále toho nemám tolik načteto, ale zase můžu odporučovat a odrazovat :) To, že je teď erotická literatura populární, je docela logické, časem to převezme zase jiný žánr, takže bych se zase tolik nebála :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky chci něco zkusit. Četla si Jmenuji se X?

      Vymazat

Děkuji za komentář =)